Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز؛ نمی توان کتمان کرد؛ «مهاجرت نخبگان» معضلی است که در کشور وجود دارد. اقشار مختلف جامعه دیدگاه متفاوتی نسبت به آن دارند،‌ برخی دانشجویان مهاجرت و تحصیل در دانشگاه‌های خارج را مانند نردبانی می‌‌بینند که آن‌ها را به سوی آینده روشن و موفقیت هدایت می‌کند،‌ برخی دیگر هم ترجیح می‌دهند به جای اینکه در غربت درس بخوانند، در دانشگاه‌های وطن خود درس بخوانند و به کشور خود خدمت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از طرفی دیگر؛ هنوز کلمه فرار مغزها به زبان جاری نشده،‌ برخی مسئولان راهکارهای خود را مطرح می‌کنند،‌ جلسه می‌گذارند، بررسی می‌کنند و نتیجه‌هایی می‌گیرند که گاها فقط روی کاغذ باقی می‌ماند و عملیاتی نمی‌شود. البته برخی سازمان‌ها و دانشگاه‌ها هم هستند که تسهیلات خوبی را در اختیار دانشجویان قرار می‌دهند تا در کشور خودشان بمانند.

باتمامی این تفاسیر، اوضاع اقتصادی کشور ممکن است کمی نخبگان و استعدادهای درخشان را قلقلک دهد و فکر مهاجرت را مهمان ذهن‌هایشان کند. براستی این روزها دانشجویان دانشگاه‌های برتر کشور فکر رفتن را در ذهن خود می‌پرورانند؟ چه دلایلی برای خروج از کشور دارند؟ ترجیح می‌دهند در کدام کشور تحصیل کنند؟ برای پاسخ به این پرسش‌ها،‌ سری به دانشگاه تهران زدیم تا نقطه نظرهای دانشجویان این دانشگاه را درباره «مهاجرت نخبگان» بشنویم.

36 درصد دانشجویان درصورت فراهم شدن شرایط مناسب تر از کشور، مهاجرت می کنند

داده های زیر بر اساس بررسی های میدانی خبرنگار دانشگاه ایسکانیوز از 30 دانشجوی دانشگاه تهران تهیه شده است.

نمودار زیر بیانگر میزان تمایل دانشجویان برای مهاجرت به خارج از کشور است:

با بررسی نمودار فوق می‌توان دریافت 17 درصد دانشجویان، تمایل داشتند در خارج از کشور به تحصیل بپردازند. اما 27 درصد آن‌ها عدم آمادگی خود را نسبت به مهاجرت تحصیلی اعلام کردند. 36 درصد دانشجویان درصورتی که شرایط مناسب‌تر از کشور برایشان ایجاد شود، نسبت به مهاجرت تحصیلی ابراز تمایل کرده اند. 20 درصد باقی مانده نیز نسبت به مهاجرت تحصیلی فکر نکرده اند.

23 درصد دانشجویان؛ پس از تحصیل به کشور بازمی گردند

نمودار زیر بیانگر بازگشت و یا عدم بازگشت مهاجران پس از تحصیل به کشور است:

با بررسی نمودار فوق می‌توان دریافت 23 درصد دانشجویان، تمایل داشتند پس از تحصیل در خارج، به وطن خود بازگردند. اما 20 درصد آن‌ها اعلام کرده اند که پس از تحصیل، در کشور مقصد خواهند ماند. 44 درصد دانشجویان درصورتی که شرایط مناسب‌تر از کشور برایشان ایجاد شود، نسبت به بازگشت به کشور ابراز تمایل کرده اند. 13 درصد باقی مانده نیز نسبت به بازگشت کشور فکر نکرده اند.

مشکلات اقتصادی؛ مهم ترین دلیل مهاجرت دانشجویان

نمودار زیر دلایل مهاجرت دانشجویان به خارج از کشور را نشان می دهد:

با بررسی نمودار فوق می‌توان دریافت 27 درصد دانشجویان پیشرفت تحصیلی، 20 درصد شغل و درآمد بالا، 3 درصد عدم هویت و جایگاه مناسب، 30 درصد مشکلات اقتصادی، 10 درصد دستیابی به علم روز دنیا، 7 درصد استقلال فردی را به عنوان دلایل مهاجرت تحصیلی انتخاب کرده بودند، البته انتخاب 3 درصد نیز گزینه سایر موارد بود.

آلمان؛ محبوبت ترین مقصد مهاجرتی میان دانشجویان

نمودار زیر بیانگر محبوب ترین مقصد مهاجرت تحصیلی از دیدگاه دانشجویان است:

با بررسی نمودار فوق می‌توان دریافت 30 درصد دانشجویان، آلمان؛ 20 درصد آمریکا، 17 درصد استرالیا، 23 درصد کانادا، 7 درصد انگلیس، 3 درصد مالزی را به عنوان محبوبت ترین مقصد مهاجرت تحصیلی انتخاب کردند.

بیشتر دانشجویان به کیفیت علمی دانشگاه مقصد توجه می کنند

نمودار زیر بیانگر میزان توجه دانشجویان به کیفیت دانشگاه مقصد است:

با بررسی نمودار فوق می توان دریافت 37 درصد دانشجویان 51-75 درصد و 63 درصد آن ها ، 76-100 درصد به کیفیت علمی دانشگاه مقصد توجه می کنند.

انتهای پیام/

31 / 167 مهاجرت دانشجو بررسی میدانی دانشگاه تهران

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: مهاجرت دانشجو بررسی میدانی دانشگاه تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۲۷۸۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمادگی دانشگاه های ایران برای پذیرش دانشجویان معترض آمریکایی

آفتاب‌‌نیوز :

در حالی که در ایران معمولا با اعتراضات دانشجویی برخوردهای تندی از جمله تعلیق، اخراح و یا تبعید و بازداشت می شود، حالا برخی مدافعان این برخوردها حامی اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا شده اند.

عبداله معتمدی رئیس دانشگاه علامه طباطبائی در گفتگو با خبرگزاری فارس گفت: این اتفاق، اتفاق بی سابقه و میمونی است که بیداری واقعی در فضای دانشگاهی را نشان می‌دهد. با توجه به اتفاقاتی که افتاده دانشگاه علامه طباطبائی هم آمادگی دارد سوابق تحصیلی استادان و دانشجویان علوم انسانی دانشگاهیان آمریکایی که اخراج شده را برای پذیرش بررسی کند. 

رئیس دانشگاه علامه طباطبائی اضافه کرد: ما حتی آمادگی داریم از این افراد برای حضور در مجامع علمی دانشگاه دعوت کنیم تا از ارزیابی و تجربیات شان از اتفاقاتی که در کشور‌های اروپایی و آمریکایی رخ می‌دهد استفاده کنیم. 

معتمدی در ادامه گفت: اگر رشته تحصیلی این افراد با رشته تحصیلی دایر در دانشگاه علامه طباطبائی مطابق باشد آمادگی داریم به این دانشجویان بورس تحصیلی ارائه کنیم و حتی آمادگی آموزش زبان فارسی از طریق وبینار و فضای مجازی در دوره‌های معینی به آن‌ها داریم تا با زیان فارسی آشنا شوند. 

رئیس دانشگاه شهید بهشتی نیز گفت: دانشجویانی که به دلیل اعتراض به صهیونیست‌ها از دانشگاه‌های اروپا و آمریکا اخراج شده‌اند را پذیرش می‌کنیم.

وی افزود: برای این دانشجویان بورسیه تحصیلی در نظر گرفته‌ایم و هزینه آموزش، خوابگاه و اسکان را به طور کامل تقبل می‌کنیم. 

رئیس دانشگاه علم و صنعت هم گفت که دانشجویان امریکایی اخراجی حامی فلسطین را با شرایط و تسهیلاتی که در کشور خودشان داشتند، پذیرش می‌کند.

دیگر خبرها

  • تحصیل رایگان دانشجویان معترض آمریکایی در ایران + اسامی دانشگاه‌ها
  • واکنش تند به دعوت دانشگاه‌های ایران از دانشجویان معترض آمریکایی
  • کوچ پرستاران از بخش دولتی به خصوصی
  • مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی/ مشکلات پابرجاست
  • بی‌توجهی به مشکلات معیشتی کادر درمان سلامت را به مخاطره می‌اندازد/ دولت توان افزایش حقوق پرستاران را ندارد
  • دانشجویان تعلیق شده در آمریکا به ایران بیایند با هزینه تحصیل‌ رایگان!
  • علی ربیعی: حدود 5 میلیون نفر در دانشگاه‌ها در حال تحصیل هستند/ رابطه معناداری بین رشته‌های تحصیلی و فرصت‌های شغلی موجود وجود ندارد/ بخش اعظمی از جمعیت فعال تحصیل کرده، دچار نوعی فاصله بین وضع موجود و انتظار از زندگی شده‌اند
  • از پرداخت بیش از ۴ هزار وام متاهلی به دانشجویان پزشکی تا تاکید بر استفاده دانشگاه‌ها از سند دانشگاه اسلامی
  • اعلام آمادگی دانشگاه های ایران برای پذیرش دانشجویان معترض آمریکایی
  • اعطای بورس به رتبه‌های زیر ۱۰۰۰ کنکور سراسری ۱۴۰۳ برای تحصیل دردانشگاه تربت حیدریه