Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-04@07:54:12 GMT

تمام روش ها و نکات دریافت مهاجرت و اقامت کانادا

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۴۵۹۹۰

تمام روش ها و نکات دریافت مهاجرت و اقامت کانادا

به گزارش «تابناک»، این روزهای بحث های مهاجرت به نقاط مختلف دنیا، خصوصا مهاجرت به کانادا، بسیار داغ است. اگر شما جز افرادی هستید که به دنبال دریافت راهنمایی ساده و کاربردی به همراه راه های ویژه برای دریافت مشاوره های رایگان توسط برترین وکلا مهاجرتی هستید، پیشنهاد می کنیم تا پایان همراه باشید.

در ضمن، بنا به درخواست های مکرر، در پایان این مقاله، به صورت اختصاصی، تعدادی از سوالات پرتکرار متقاضیان مهاجرت به کانادا و یا افرادی که به دنبال دریافت اقامت دائم این کشور هستند را پاسخ داده ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنچه که باید در خصوص مهاجرت کانادا بدانید!

مهاجرت به کانادا محدود به چند مورد نمی شود و ده ها روش مختلف برای مهاجرت به این کشور وجود دارد. انواع شیوه های مرسوم برای مهاجرت به دومین کشور پهناور دنیا عبارت اند از:

1- مهاجرت کانادا از طریق تحصیلی

2- مهاجرت کانادا از طریق کارآفرینی

3- مهاجرت کانادا از طریق سرمایه گذاری

4- مهاجرت کانادا از طریق استارت آپ

5- مهاجرت کانادا از طریق خویشاوندی

6- مهاجرت کانادا از طریق اکسپرس اینتری

این 6 شیوه از مهم ترین راه های مهاجرت کانادا می باشند، البته می توانید از طریق کلیک روی »» مهاجرت کانادا  «« به صورت تخصصی و کاملا جامع، هر یک از این شیوه ها را بررسی کنید. علاوه بر اینکه امکان دریافت مشاوره های رایگان در کنار ده ها ساعت مشاوره های تخصصی ویدئویی وجود دارد.

مهاجرت به کانادا و چند نکته مهم

برای مهاجرت به کانادا، قوانین و شیوه های بسیاری توسط دولت این کشور در نظر گرفته شده است که می توانید از طریق یکی از آن ها اقدام کنید. اما، دانستن نکات مهم در این خصوص و البته، جزئیات دقیق آن ها پیش از اقدام های اولیه ضرورت دارد. در چند بخش جامع مروری کلی بر انواع شیوه های مهاجرت کانادا و به صورت اختصاصی نکات و قوانین مهاجرت تحصیلی به کانادا را بررسی خواهیم کرد.

اما فراموش نکنید، مهاجرت به کانادا پایان راه نیست و مهم ترین خواسته متقاضیان دریافت اقامت دائم کشور کانادا و به دنبال آن گرفتن پاسپورت یا همان شهروندی این کشور می باشد. در هر بخش علاوه بر ارائه توضیحات، راه هایی ویژه برای دریافت مشاوره های رایگان و به روز در خصوص مهاجرت به کانادا (به ویژه مهاجرت تحصیلی)، دریافت اقامت و پاسپورت کانادا را پوشش خواهیم دارد.

متقاضیان مهاجرت به کانادا، چه سوالاتی می پرسند؟

افرادی که قصد مهاجرت به کانادا را دارند، سوالات مختلفی در ذهن شان ایجاد می شود. از جمله:

چگونه به کانادا مهاجرت کنیم؟ راه های مهاجرت و دریافت اقامت کانادا چیست؟ چگونه برای مهاجرت به کانادا مشاوره و اطلاعات بگیریم؟ و ده ها سوال دیگر... اما مهم ترین سوالی که ممکن است برای شما پیش بیاید، این است که برای مهاجرت کانادا از کجا باید شروع کرد؟

گام نخست برای مهاجرت به کانادا

در ابتدا، لازم است بدانید مهاجرت کانادا به معنای دریافت اقامت دائم این کشور نیست! حتی دریافت اقامت دائم این کشور، تفاوت هایی با دریافت پاسپورت آن دارد. آنچه که اهمیت دارد، طبقه بندی این مراحل است که ویژگی ها و قوانین دقیق هر مرحله را به دقت متوجه شده و با آگاهی کامل اقدام کنید. پس بهتر است ابتدا قوانین مهاجرت کانادا و جزئیات مهم ترین شیوه مهاجرتی، یعنی مهاجرت تحصیلی را بررسی کنیم.

مهاجرت به کانادا از طریق ویزای تحصیلی

در میان شیوه های متفاوت مهاجرت به کانادا، مهاجرت تحصیلی از اهمیت ویژه ای برخوردار است که این روش را تبدیل به یکی از مطمئن ترین گزینه ها برای دریافت مهاجرت کانادا کرده است. مزیت مهاجرت تحصیلی به کانادا، محدود به مطمئن بودن آن نمی شود؛ بلکه شروط آسان تر، امکانات و شرایط فوق العاده تحصیلی در کانادا، هزینه مناسب تحصیل در این کشور نسبت به دیگر کشورهای پیشرفته دنیا و... می باشد.

اما، مهم ترین دلیل تمایل بسیار زیاد افراد برای دریافت ویزای تحصیلی کانادا چیست؟

یکی از مهم ترین علت های انتخاب مهاجرت تحصیلی به کانادا، امکان تبدیل آسان ویزای تحصیلی به ویزای کار و در مرحله بعد، اخذ اقامت دائم کانادا می باشد. این ویژگی به حدی فوق العاده و استثنایی است که از سال 2009 تقریبا تعداد درخواست ها برای اخذ مهاجرت تحصیلی کانادا، بیش از 2 برابر شده است.

ویزای تحصیلی کانادا و گزینه های پر اهمیت!

علاوه بر مزیت های کلی اشاره شده برای تمایل بالای افراد جهت دریافت مهاجرت به کانادا، ویژگی ها و مزایای حقوقی ایجاد شده برای افراد نیز قابل توجه هستند. از مهم ترین مزیت های حقوقی:

امکان دریافت مجوز کار حتی در حین تحصیل امکان دریافت ویزا کار برای همسر فرد دانشجو امکان اخذ اقامت دائم کانادا و...

"همانطور که مطمئنا اطلاع دارید، اخذ مهاجرت کانادا به معنای اقامت دائم در این کشور نیست. به همین خاطر لازم است پس از دریافت مهاجرت، برای اقامت دائم کانادا، اقدام کنید."

اقامت دائم کانادا و آنچه که ضروری است را بدانید!

در خصوص دریافت اقامت دائم کانادا، علاوه بر وجود شیوه های مختلف، قوانینی وضع شده که باید به مجموع آن ها توجه ویژه ای داشته باشید. قوانینی نظیر تمدید کارت اقامت کانادا (PR)، حفظ اقامت دائم کانادا و ده ها نکته دیگر که مطالعه راهنمایی های به روز و تخصصی اقامت کانادا در کنار دریافت مشاوره های تخصصی برای انتخاب بهترین راه اخذ اقامت کانادا با کم ترین هزینه، ضروری می باشد. در ادامه برخی از این نکات را نیز مرور خواهیم کرد.

پس از مهاجرت، گام بعدی، اقدام به دریافت اقامت دائم کانادا می باشد. سوالی که مطرح می شود این است که اقامت دائم کانادا چه تفاوت با مهاجرت به این کشور دارد؟ شما پس از دریافت اقامت دائم کانادا، می توان گفت از تمامی حقوق شهروندی کشور کانادا جز موارد محدودی مانند حق رای به طور کامل برخوردار خواهید شد.

برنامه های مختلف مهاجرت به کانادا، از جمله اقامت تحصیلی همانطور که اشاره شد، امکان اخذ اقامت دائم کانادا را برای شما مهیا می کنند. برنامه های اکسپرس اینتری، نیروی متخصص، خوداشتغالی، سرمایه گذاری و... از جمله مهم ترین گزینه هایی هستند که اقامت دائم کانادا را برای شما به ارمغان می آورند.

نکات حفظ و تمدید اقامت کانادا

پس از اخذ اقامت دائم کانادا، لازم است که برخی قوانین را برای امکان دریافت تمدید کارت اقامت خود رعایت کنید. از جمله مهم ترین آن ها، حضور حداقل 2 سال در خاک کانادا، طی 5 سال اول ورود به این کشور است. البته، پیوسته بودن مدت دو سال حضور فیزیکی شما، ضروری نیست و می تواند غیر پیوسته باشد.

دریافت پاسپورت (شهروندی) کانادا

فراموش نکنید، حتی داشتن کارت اقامت دائم، برخی محدودیت هایی را به همراه خواهد داشت. برای داشتن خیالی آسوده از هر نظر، لازم است که پاسپورت کانادا یا همان شهروندی این کشور را دریافت کنید. با دریافت پاسپورت کانادا، علاوه بر حاشیه امنی که برای شما ایجاد می شود، می توان گفت که هیچ شرایط محدود کننده برای شما، وجود نخواهد داشت؛ از جمله مهم ترین آن ها، می توان به نبود محدودیت برای خروج از خاک کانادا اشاره کرد.

اصلی ترین نکته برای دریافت پاسپورت کانادا

در زمان اقدام به دریافت پاسپورت کانادا، لازم است که در 5 سال گذشته، حداقل 3 را در این کشور گذرانده باشید؛ در این صورت امکان دریافت پاسپورت کانادا برای شما فراهم خواهد بود.

نتیجه مهم!!!

راه های مختلفی برای مهاجرت به کانادا و دریافت اقامت و شهروندی این کشور وجود دارد. پیشنهاد ما، تحقیق دقیق و جامع در خصوص روش های مختلف مهاجرت به این کشور می باشد. البته در این راه، دریافت مشاوره های به روز و قابل اعتماد اهمیت ویژه ایی دارند. به همین منظور در متن این مقاله (متن های بالا) می توانید با کلیک روی کلمات مهاجرت کانادا، مهاجرت تحصیلی و اقامت کانادا به معتبر ترین منابع در خصوص مهاجرت به کشور کانادا دسترسی پیدا کنید.

سوالات پرتکرار در خصوص مهاجرت و یا اخذ اقامت کانادا

نخستین گام برای مهاجرت به کانادا چیست؟

اولین مرحله پیش روی شما، شناخت دقیق روش های مختلف مهاجرت به کانادا می باشد. در قسمت های مختلف بالا، علاوه بر معرفی روش های مختلف مهاجرت به کانادا، از جمله مهاجرت تحصیلی، با کلیک بر عبارت  «مهاجرت کانادا» از شیوه ها مهاجرت و دریافت مشاوره های رایگان در این خصوص بهره مند شوید.

هزینه زندگی در کشور کانادا چقدر است؟

به طور متوسط هزینه یک زندگی با کیفیت نرمال و مناسب، سالانه بین 10 تا 12 هزار دلار کانادا می باشد.

شرایط مهاجرت به کانادا از طریق تحصیل چگونه است؟

برای مهاجرت تحصیلی به کانادا، لازم است شما از یکی از مدارس، کالج ها و به طور کلی مراکز علمی آموزشی این کشور پذیرش دریافت کنید. در خصوص اطلاعات بیشتر پیشنهاد می کنیم حتما روی کلمه مهاجرت تحصیلی در داخل متن کلیک کرده و تمام اطلاعات و مشاوره های لازم را دریافت کنید.

مهم ترین نکات در خصوص اخذ اقامت دائم کانادا چیست؟

در ابتدا مهم ترین روش هایی که ایرانیان می توانند اقامت دائم کانادا را دریافت کنند را بررسی کنید و از آن ها مطلع باشد. از جمله مهم ترین گزینه ها، برای دریافت اقامت کانادا می توان به مواردی نظیر تحصیل، سرمایه گذاری، ازدواج، تولد و... اشاره کرد.

مدت زمان دریافت اقامت کانادا چقدر است؟

مدت زمان دریافت اقدامت دائم کانادا کاملا مرتبط با روش مهاجرت شما به این کشور می باشد.

انتها رپرتاژ آگهی/

منبع: تابناک

کلیدواژه: جلیل سبحانی اکبر طبری پرونده اکبر طبری قتل ناموسی شورای حکام غلامرضا منصوری کانادا مهاجرت اقامت دائم جلیل سبحانی اکبر طبری پرونده اکبر طبری قتل ناموسی شورای حکام غلامرضا منصوری دریافت مشاوره های رایگان دریافت پاسپورت کانادا مهاجرت کانادا از طریق برای مهاجرت به کانادا مختلف مهاجرت دریافت اقامت دائم جمله مهم ترین خصوص مهاجرت دریافت مهاجرت اقامت کانادا ویزای تحصیلی امکان دریافت برای دریافت کشور کانادا کانادا چیست برای شما گزینه ها شیوه ها روش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۴۵۹۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الگوی مهاجرت دانشمندان در جهان چیست؟ / فاصله جغرافیایی کم‌تر؛ احتمال انتقال دانش بیشتر

به گزارش خبرنگار علم و فناوری ایسکانیوز؛ دانشمندان و محققان معمولا برای پیشرفت شغلی و تحقیقات خود مبادرت به مهاجرت به کشورهای دیگر می‌کنند. مطالعه روی این جابه‌جایی‌ها در سراسر مرزها کار دشواری است و تا همین اواخر عمدتا در حیطه مطالعات موردی و نظرسنجی بوده است. اما با افزایش داده‌های منتشر شده که به طور غیرمستقیم ردپای دانشمندان را به تصویر می‌کشد، به محققان سیاستگذاری و اطلاع‌رسانی فرصت جدیدی برای ترسیم جابه‌جایی‌های جهانی دانشمندان می‌دهد.

درک جریان جابه‌جایی دانشمندان، ردیابی جایی که آنها آموزش دیده‌اند، کشوری که به آنجا مهاجرت کرده‌اند و ربط آنها به رشته‌ای که در آن فعالیت می‌کنند و نوع دانشگاه تحقیقاتی که در آن استخدام می‌شوند، برای سیاست علم و مهاجرت امری بسیار مهم است.

شواهد 2 دهه گذشته نشان می‌دهد که الگوهای گسترده‌تری پیرامون جهانی شدن در حال تغییر هستند که به طور خاص از نظر اقتصادی، سیاسی و فرهنگی به هم پیوسته هستند، زیرا جریان‌های ایده و جابه‌جایی دانشمندان و کلا مردم نه تنها از کشوری به کشور دیگر، بلکه از قاره‌ای به قاره دیگر اتفاق می‌افتد. با این حال تفاوت‌های اساسی بین نوع جابه‌جایی دانشمندانی که از اروپا به آسیا مهاجرت می‌کنند یا آنهایی که از آسیا به اروپا مهاجرت می‌کنند، وجود دارد. درک این پویایی هم از نظر مطالعات علمی و هم از منظر سیاست علمی مهم است. به عنوان مثال، جابه‌جایی دانشمندان بین مناطق فراملی می‌تواند پیوندها با یک جامعه تحقیقاتی ملی را تا حد زیادی تضعیف کند. این به طور بالقوه اثرات منفی فرار مغزها را رد می‌کند و در عوض می‌تواند انتقال دانش مثبت را تقویت کند، چیزی که برخی از محققان آن را «گردش مغز» نامیده‌اند.

در مقاله‌ای که در ماه اوت 2020 در مجله «ساینس دایرکت» منتشر شده، محققان از داده‌های ORCID استفاده کردند. ارکید یا شناسه آزاد پژوهشگران و نویسندگان/مشارکت‌کنندگان برای شناسایی منحصر به‌فرد دانشمندان و دیگر نویسندگان دانشگاهی است. در واقع، ارکید یک سازمان غیرانتفاعی، برای شناسایی همه کسانی است که در تحقیقات، دانش و نوآوری مشارکت می‌کنند، به صورت یکتا شناسایی می‌شود و بین فعالیت‌های علمی آنها با شناسه‌شان ارتباط برقرار می‌کند. این داده‌ها شامل تحصیلات دانشمندان از جمله مدرک تحصیلی، موسسه اعطا کننده مدرک، تاریخ اعطای مدرک، جزئیات شغلی آنها شامل همه سمت‌های پس از دکتری و همچنین کتاب‌شناختی شامل عناوین انتشارات، تاریخ انتشار و نام مجلات مقالات و کتاب‌هایی است که دانشمندان منتشر می‌کنند. بنابراین، داده‌های ارکید می‌تواند فاکتورهایی چون پیشرفت شغلی را برای ترسیم مشاغل و جابه‌جایی جغرافیایی دانشمندان ارائه دهد. از آنجا که می‌توان نقطه شروع جغرافیایی مشاغل علمی دانشمندان را در زمان شناسایی کرد، می‌توان روندهای جغرافیایی را با وضوح بالاتری نسبت به پایگاه‌های داده سنتی کشف کرد.

محققان این مقاله روی 116 هزار و 400 دانشمندی تمرکز کرده‌اند که دارای مدرک دکتری هستند و بین سال‌های 1980 تا 2010 پس از دریافت مدرک دکتری خود حداقل در یک موسسه علمی استخدام شده‌اند. آنها سپس مهاجرت دانشمندان را به سه دسته کوچ داخلی (یعنی در داخل همان کشوری که تحصیل کرده‌اند)، مهاجرت منطقه‌ای (یعنی به یک کشور در همان منطقه) و مهاجرت جهانی (به یک منطقه یا قاره دیگر) تقسیم کردند.

این رویکرد درک بسیار عمیق‌تری از مهاجرت ارائه می‌کند، زیرا گردش دانشمندان مثلاً فرار مغزها و دستاوردهای مغزها (brain drains and brain gains) نه فقط مهاجرت آنها را در سطح بین‌المللی نشان می‌دهد، بلکه به طور ویژه روابط جغرافیایی، سیاسی یا اجتماعی بین جایی که دانشمندان ترک کرده‌اند و جایی که به عنوان مقصد مهاجرت انتخاب کرده‌اند را نشان می‌دهد.

محققان این مقاله می‌گویند: ما متوجه شدیم که مهاجرت بین کشورها از دهه 1980 نسبت به مهاجرت در داخل کشورها راکد مانده است. با این حال، دانشمندانی که در سطح بین‌المللی حرکت می‌کنند، نه تنها به طور فزاینده‌ای در همان منطقه مهاجرت می‌کنند، بلکه به طور مکرر و به مسافت‌های کوتاه‌تر نیز سفر می‌کنند.

مهاجرت علمی نیروی کار و انواع آن

دانشمندان به دنبال کمک مالی، پیدا کردن تیم‌های تحقیقاتی نخبه و اعتبار از یک کشور به کشور دیگر نقل مکان می‌کنند و این امر تا حدود زیادی به رشته‌های خاص بستگی دارد. این تاثیر به ویژه در میان پراستنادترین محققان جهان که به طور سیستماتیک و دسته جمعی به کشورهایی با سرمایه گذاری‌های تحقیق و توسعه بالا مهاجرت می‌کنند، بسیار دیده می‌شود. البته کیفیت زندگی و نگرانی‌های خانوادگی نیز تا حد زیادی در تصمیم گیری‌های مهاجرت موثر است. برای مثال، بسیاری از دانشمندان و به ویژه بسیاری از زنان تمایلی به مهاجرت فرزندان نوجوان خود به خاطر فرصت‌های شغلی در خارج از کشور ندارند.

نکته دیگری که محققان این مقاله ساینس دایرکت بیان می‌کنند، این است که معمولا دانشمندان با مهارت بالا، وعده‌های رشد اقتصادی، نوآوری و توسعه را از کشورهای مقصد خود دریافت می‌کنند. زیرا هر چه جامعه علمی یک کشور در همکاری‌های بین‌المللی بیشتر مشارکت داشته باشد و مهاجرت بیشتری در میان دانشمندان آن کشور وجود داشته باشد، تأثیر کار علمی آن کشور بیشتر می‌شود.

افزایش مهاجرت علمی به طور نامتناسبی به نفع کشورهایی است که از قبل دارای جوامع علمی بزرگ و با بودجه کافی هستند. نگرانی ناشی از به دست آوردن مزایای مرتبط با مهاجران با مهارت بالا - یا از دست دادن این مزایا در هنگام خروج - از پایان جنگ جهانی دوم منجر به بحث‌های سیاستی و تحقیقات سیاسی در سطح بالا شده است.

چشم‌انداز در حال تغییر مهاجرت علمی جهانی

یکی از محورهای این بحث، تغییر موازنه قدرت در جامعه علمی جهانی است؛ آن هم با تسلط طولانی مدت آمریکا به طور فزاینده‌ای توسط اروپای منسجم و اقتصادهای رو به رشد در آسیا مثل چین، کره جنوبی و هند به چالش کشیده می‌شود. اگرچه آمریکا در جذب محققان پربار و کارآمد از خارج از کشور موفق است، اما در مقایسه با 20 سال پیش، سهم کمتری از تحقیقات پیشگامانه را در سراسر جهان تولید می‌کند. در واقع، در طول مدت زمان مشابه، بسیاری از کشورهای آسیایی مانند چین و کره جنوبی خود را در زمره تأثیرگذارترین کشورها در علم و مهندسی قرار داده‌اند و از نظر تعداد مقالات تولید شده و تولید تعداد فزاینده‌ای از تحقیقات با استناد بالا پس از آمریکا در رتبه دوم قرار دارند. برای دانشمندان کشورهایی چون برزیل، هند و روسیه، یکی از عوامل محدود کننده اصلی در آسیا مانع زبانی است و دید بسیاری از تحقیقات آنها را محدود می‌کند.

تأثیر مهاجرت توسط خود دانشمندان نیز احساس می‌شود. دانشمندانی که مهاجرت می‌کنند پراستنادتر هستند، دانشمندانی که آمریکای شمالی را ترک می‌کنند به طور متوسط 10 درصد استناد بیشتری به دست می‌آورند و همکارانی که به خارج از اروپای شرقی مهاجرت می‌کنند، 170 درصد بیشتر به دست می‌آورند.علاوه بر این، مهاجرت همکاری‌های علمی بین‌المللی بیشتری را به همراه دارد. به نظر می‌رسد این امر به جای افزایش اعتبار، نتیجه داشتن یک شبکه اجتماعی گسترده‌تر باشد، زیرا اندازه شبکه تحقیقاتی بین‌المللی برای دانشمندان مهاجر بزرگ‌تر از دانشمندان غیر مهاجر است.

بیشتر بخوانید: محقق در 2 دانشگاه آمریکا: نفس مهاجرت خوب است؛ به شرطی که شرایط برگشت وجود داشته باشد

علاوه بر این، دانشمندانی که به دانشگاه‌های نخبه‌تر مهاجرت می‌کنند، عملکرد بهتری نسبت به کسانی ندارند که این کار را انجام نمی‌دهند؛ اگرچه در هنگام رفتن به دانشگاه کمتر نخبه، افت جزئی در عملکرد علمی وجود دارد. افزایش بهره‌وری ناشی از مهاجرت در آن سوی مرزها برای یک فرصت شغلی جدید می‌تواند به زمان نیاز داشته باشد.

گردش منطقه‌ای در مهاجرت جهانی

مرزهای جغرافیایی در مورد نیروی کار و محصولات در حال از بین رفتن است، زیرا اقتصادهای سراسر جهان خود را به سمت تجارت آزاد و تولید و توزیع اطلاعات در طول چند دهه گذشته سوق داده‌اند. این اغلب به عنوان نشانه‌ای از جهانی شدن اقتصاد جهانی تلقی می‌شود. شواهد نسبتاً مبهم است. به عنوان مثال، در همین دوره، اقتصاد جهانی در سطح منطقه‌ای به هم پیوسته‌تر شده است، حتی زمانی که در سراسر جهان ارتباط متراکم‌تری پیدا کرده است. بنابراین، اقتصاد جهانی، شاید به طور غیر شهودی، به طور همزمان جهانی‌تر و منطقه‌ای‌تر می‌شود.

این موضوع به طور خاص برای مهاجرت نیز صادق بوده است. شبکه جهانی مهاجرت در چند دهه گذشته به ویژه با ظهور کشورهای مقصد جدید در خارج از آمریکای شمالی و اروپا، بیشتر به هم مرتبط شده است. در عوض، بزرگ‌ترین تغییرات در سطح منطقه‌ای رخ داده است، به طوری که اروپا، آفریقا و آسیای شرقی هر کدام در طول یک دوره زمانی بیشتر به صورت منطقه‌ای در هم تنیده شده‌اند. منطقه‌بندی در مقیاس‌های کوچک‌تر نیز عمل کرده است، زیرا الگوهای واضحی در اروپای مرکزی، غربی و شمالی در شبکه مهاجرت پدیدار شده‌اند.

مطالعات نشان می‌دهد که کشورهایی که بیشتر به روی علم باز هستند - یعنی کشورهایی که بیشترین همکاری‌های بین‌المللی و بیشترین مهاجرت را در بین دانشمندان خود دارند - همچنین از تولید تأثیرگذارترین تحقیقات علمی سود می‌برند. ولی با این حال، احتمال همکاری بین هر 2 دانشمند هنوز به فاصله فیزیکی حساس است و احتمال بازگشت به کشور پس از مهاجرت با همان پیوندهای مشترک افزایش می‌یابد. در نتیجه می‌توان گفت که مزایا و هزینه‌های مرتبط با مهاجرت به مسافت طی شده بستگی دارد. به طور خاص، مهاجرت منطقه‌ای ممکن است برای کشورهایی که از «فرار مغزها» رنج می‌برند مضر نباشد، زیرا انتقال دانش ناشی مهاجرتی که فاصله بین کشور فرستنده و پذیرنده کم باشد، محتمل‌تر است؛ یعنی احتمال برگشت نخبه‌هایی که مهاجرت منطقه‌ای کرده‌اند، بیشتر است.

البته ناگفته نماند که این مورد همیشه هم صادق نیست. زیرا برخی کشورها از جمله کشورهای اروپایی وجود دارند که هزینه‌های هنگفتی را برای مهاجرت دانشمندان خود می‌پردازند و برای اینکه آنها را دوباره به کشور برگردانند، مزایای بسیاری برایشان قائل می‌شوند. علاوه براین، محققان علاقه‌مند به وضعیت علم جهانی به کاهش هژمونی یا سلطه‌گری آمریکا و اهمیت فزاینده مراکز تحقیقاتی در آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین هستند، روشی مشابه را در پیش می‌گیرند.

به طور کلی، هدف از این مقاله ارائه برخی از اولین آمارهای توصیفی مربوط به نحوه مهاجرت دانشمندان در سطح بین‌المللی است. یعنی چه تعداد از کسانی که از طریق مرزها مهاجرت می‌کنند در مقایسه با کشورهای دور به یک کشور نزدیک می‌روند؟ این میزان در سراسر جهان چگونه متفاوت است و در طول زمان چگونه تغییر می‌کند؟

پاسخ به این سوالات از این رو حائز اهمیت است که شور و نشاط یک جامعه تحقیقاتی ملی به نزدیکی دانشمندانش بستگی دارد، زیرا دانشمندان نزدیک به کشورشان نسبت به دانشمندانی که دورتر هستند، همکاری‌های بیشتری در حوزه تحقیقات با کشور خود دارند.

انتهای پیام/

نسترن صائبی صفت کد خبر: 1229172 برچسب‌ها آموزش عالی

دیگر خبرها

  • کوچ پرستاران از بخش دولتی به خصوصی
  • مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی/ مشکلات پابرجاست
  • راه حل مسئله فلسطین، ایجاد کشور مستقل در تمامی سرزمین‌های فلسطینی با پایتختی قدس است
  • از وضعیت اورژانسی تا مهاجرت‌های اجباری
  • اقامت حدود چهار هزار تبعه خارجی مجاز در استان کرمانشاه
  • گام به گام تا ویزای توریستی کانادا
  • ایران: راه حل مسئله فلسطین، ایجاد کشور مستقل در تمامی سرزمین‌های فلسطینی با پایتختی قدس است
  • آغاز موج جدید مهاجرت خلبانان ایرانی
  • الگوی مهاجرت دانشمندان در جهان چیست؟ / فاصله جغرافیایی کم‌تر؛ احتمال انتقال دانش بیشتر
  • تاسیس مؤسسات خدمات هوشمند ترافیک/ برای واردات خودرو هیچ چیزی معطل پلیس نیست