Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «طرفداری»
2024-05-04@10:17:19 GMT

مهاجرت

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۹۱۱۰۶

مهاجرت

در لغتنامۀ کمبریج، مهاجرت به صورت پروسۀ رفتن به یک کشور دیگر با هدف زندگی دائم در آن‌جا تعریف شده؛ اما امروزه، مهاجرت معنی عمیق‌تری پیدا کرده است. افراد زمانی به فکر مهاجرت می‌افتند که از کیفیت و سطح رفاه زندگی خود در کشوری که زندگی می‌کنند، راضی نیستند. گاهی، پیدا کردن شغل در کشوری که در آن زندگی می‌کنیم، غیرممکن می‌شود و گاهی اوقات نیز در کشوری که زندگی می‌کنیم، میزان درآمدمان با میزان زحمتی که می‌کشیم، سازگاری ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهاجرت یک پروسۀ سخت و دشوار است. بسیاری از متقاضیان مهاجرت که با هدف گرفتن اقامت دائم یک کشور دیگر اقدام می‌کنند، باید با خانه، زندگی و دوستان و اقوام خود خداحافظی کنند و یک زندگی نو در یک کشور جدید بسازند.

در عین حال، فراموش نکنیم که با وجود چالش‌های فراوانی که مهاجرت دارد، مزیت‌های بسیاری هم دارد. زندگی در کشوری با سطح رفاه عمومی و کیفیت زندگی بالاتر، آرزوی بیشتر ما برای خودمان و فرزندانمان است. همۀ ما آزادی را دوست داریم و می‌خواهیم فرزندانمان در یک سیستم آموزشی به‌روز و سطح بالا تحصیل کنند. همۀ ما دوست داریم در کشوری زندگی کنیم که به دانش و تخصص ما اهمیت می‌دهد و میزان درآمدمان با میزان زحمتی که می‌کشیم، تطابق دارد.

مهاجرت می‌تواند به دو صورت اتفاق بی‌افتد: مهاجرت موقت و مهاجرت دائم. هر یک از این انواع مهاجرت با هدف معینی انجام می‌شوند. مهاجرت موقت زمانی است که به فرد به صورت موقت اجازۀ کار یا تحصیل در یک کشور غیر از کشور خودش داده می‌شود و مهاجرت دائم، زمانی است که فرد تمایل دارد برای همیشه کشور خود را ترک کند و در کشور جدید، یک زندگی تازه بسازد.

پروسۀ مهاجرت، مزایای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی بسیار زیادی برای کشورهای مهاجرپذیر دارد. تجربۀ مهاجرت، طولانی و متفاوت است و در بسیاری از موارد، موجب ایجاد جوامع چند فرهنگی شده است. بسیاری از کشورهای مهاجرپذیر و حتی استان‌های کشورهایی که مهاجرت به آنها زیاد اتفاق می‌افتد، دارای گسترۀ بسیاری بزرگ و متنوع از فرهنگ‌های مختلف هستند و نظام اخلاقی و سنتی آنها، پایه در مهاجرت دارد.

مهاجرت اگر به درستی انجام شود، می‌تواند یک تجربۀ هیجان‌انگیز و جالب باشد. قبل از اقدام برای مهاجرت، بهتر است همۀ جوانب مالی کار سنجیده شود. برای مهاجرت به بیشتر کشورها، لازم است فرد متقاضی آن‌قدر تمکن مالی داشته باشد که از عهدۀ هزینه‌‌های خود و خانواده‌اش در کشور جدید برآید. همچنین، به علت تقاضای زیاد مهاجرت به کشورهای پیشرفته، این کشورها قوانین مهاجرتی خود را دشوارتر کرده‌اند و برای مهاجرت به این کشورها، چه مهاجرت کاری و چه مهاجرت تحصیلی و یا هر نوع دیگری، لازم است شرایط گفته شده، به‌دقت و به‌طور کامل محقق شود تا فرد متقاضی بتواند اجازۀ مهاجرت به کشور مورد‌نظر را به‌دست آورد.

مهاجرت کاری

یکی از بهترین روش‌ها برای مهاجرت به یک کشور جدید، مهاجرت کاری است. کشورهایی که بازار کاری گسترده و متنوعی دارند و فرصت‌های شغلی در آنها، اگر نه بی‌شمار ولی بسیار زیاد است؛ گزینۀ خوبی برای مهاجرت کاری به‌شمار می‌روند.

مهاجرت کاری این امکان را به افراد می‌دهد که در یک محیط فرهنگی متفاوت، مهارت‌ها و تجربۀ کاری خود را بالا ببرند. این تجربۀ به‌دست آمده، یک فرصت است برای بالا بردن زندگی حرفه‌ای و زندگی شخصی. در این‌جا به بررسی مزایای مهاجرت کاری می‌پردازیم.

مهاجرت کاری مزایای بسیاری دارد که برای کل دورۀ حرفه‌ای یک فرد سودمند خواهد بود. اولین مزیت مهاجرت کاری به‌دست آوردن سابقۀ و تجربۀ کاری در یک محیط فرهنگی متفاوت خواهد بود. دومین مزیت، داشتن یک رزومۀ کاری است که بسیاری از افراد از داشتن آن محروم هستند و باعث می‌شود که فرصت‌های شغلی بیشتری پیش روی فرد قرار گیرد. افزایش حس استقلال و همین‌طور بهبود سازگاری و انطباق‌پذیری با شرایط مختلف نیز مزیت‌های سوم و چهارم مهاجرت کاری هستند.

مسائل بسیاری هستند که در صورت تصمیم به مهاجرت کاری باید مد نظر قرار داد. اولین مساله، استفاده از مؤسسات کاریابی بین‌المللی برای پیدا کردن کار در کشور موردنظر است. بهترین گزینه برای مهاجرت کاری به یک کشور دیگر، داشتن جاب آفر یا پیشنهاد شغلی می‌باشد. با داشتن جاب آفر، احتمال گرفتن ویزا برای آن کشور، بیشتر می‌شود. بعضی کشورها، بدون داشتن جاب آفر، اجازۀ مهاجرت کاری به آن کشور را نمی‌دهند.

مسالۀ مهم دیگر، تفاوت‌های زبانی است. برای کار در یک کشور، باید به زبان آن کشور مسلط بود تا بتوان با مردم آن کشور، ارتباط برقرار کرد. پس قبل از اقدام برای مهاجرت کاری بهتر است به زبان یا زبان‌های کشوری که قصد مهاجرت به آن را داریم، مسلط شویم. یکی از پیش‌شرط‌های مهم برای گرفتن ویزای کاری بسیاری از کشورها، تسلط نسبی به زبان آن کشور است. حتی اگر آشنایی با زبان آن کشور جزء پیش‌شرط‌های گرفتن ویزا و اشتغال در آن کشور نباشد، برای داشتن یک تجربۀ کاری لذت‌بخش، آشنایی با زبان کشور موردنظر اهمیت زیادی دارد.

برای مهاجرت کاری حتی با وجود داشتن جاب آفر، گرفتن مجوز یا ویزای کار کشور موردنظر ضروری است. مجوزهای کار یا ویزاهای کاری کشورها، بازۀ زمانی محدودی دارند که باید به آنها توجه داشت. برای بیشتر کشورها، در صورت تمایل به مهاجرت کاری به آن کشور، در ابتدا چند سالی فرد متقاضی با استفاده از ویزاهای کار موقت در آن کشور مشغول به کار می‌شود و بعد از چند سال (برای هر کشور متفاوت است) می‌تواند برای گرفتن اقامت دائم کشور موردنظر اقدام کند.

مهاجرت کاری به برخی از کشورها، از همان ابتدا مشمول گرفتن اقامت دائم می‌شود. مثلاً کشور کانادا، در برخی برنامه‌های مهاجرتی خود، این گزینه را برای نیروهای کار متخصص و باتجربۀ خارجی فعال کرده است.

وقتی یک نفر تصمیم به مهاجرت کاری می‌گیرد، مهم است که خود را برای آداب و رسوم و فرهنگ کشور جدید آماده کند. همچنین، محیط کاری شرکت‌های خارجی، ساعات کاری، فرهنگ گفتگو و تعامل و بسیاری از موارد دیگر ممکن است با آن‌چه که فرد در کشور خود به آن عادت دارد، متفاوت باشند و کسی که اقدام به مهاجرت کاری می‌کند، بهتر است خود را برای این تفاوت‌ها آماده کند. در مهاجرت کاری، بالا‌بردن قدرت سازگاری و انطباق‌پذیری با محیط، اهمیت زیادی پیدا می‌کند.

مهاجرت تحصیلی

یکی دیگر از بهترین گزینه‌ها برای مهاجرت، مهاجرت تحصیلی است. مهاجرت تحصیلی براساس اهداف مختلفی انجام می‌شود. کشورهای پیشرفته زیادی که سیستم آموزشی به‌روز و قدرتمندی دارند، هر ساله پذیرای بسیاری از دانشجویان خارجی هستند.

خیلی از دانشجویان با هدف طی دوره‌های یک ساله یا دو ساله در خارج از کشور، اقدام به مهاجرت تحصیلی می‌کنند و سپس با دانش و تجربۀ بیشتری به کشور خود برمی‌گردند تا هم از فرصت‌های شغلی بیشتری که پیش روی آنها گذاشته می‌شود، استفاده کنند و هم دانش و تجربۀ خود را در راه پیشرفت کشورشان به کار ببرند.

مهاجرت تحصیلی معمولاً از نوع مهاجرت موقت است ولی اگر قصد یک‌نفر از مهاجرت تحصیلی به یک کشور، گرفتن اقامت دائم آن کشور باشد، می‌تواند با استفاده از برنامه‌های مهاجرتی کشور مزبور به این خواستۀ خود برسد.

قبل از اقدام برای مهاجرت تحصیلی، بهتر است عواملی چون هزینه‌ها، مدت زمان دورۀ موردنظر، پروسۀ اخذ ویزای تحصیلی و بسیاری از موارد دیگر مانند مزایا و معایب تحصیل در کشور موردنظر، مورد تایید بودن مدرک گرفته شده در کشور مبدأ و ... بررسی شوند.

آشنایی با فرهنگ‌های جدید، یادگیری زبان‌های جدید، بالا رفتن اعتماد به نفس، تقویت روابط اجتماعی، ارتقاء سطح معلومات و دانش تخصصی، پیدا کردن دیدگاه‌های همه‌جانبه نسبت به زندگی، آشنایی با فرهنگ‌های خانواده‌ها در یک کشور دیگر و بالا بردن سطح استقلال مالی و شخصی، از جمله مزایای مهاجرت تحصیلی هستند.

جمع‌بندی

مهاجرت چه از نوع مهاجرت کاری باشد یا مهاجرت تحصیلی و یا هر طریق دیگری مزایا و معایبی دارد که بررسی همه جوانب آن برای اخذ تصمیم درست الزامی است.

اخبار داغ 

رابطه غیر اخلاقی مهراد جم با سارا و نیکا ! / با هر دو خواهر دوقلو!!! + جزییات برترین های قرن با اسماعیل حلالی: ترس در وجود علی دایی نبود، پرسپولیسی ام اما انتخابم منصور پورحیدری است آکادمی کیا تبرئه شد؛ قهرمانی رده نوجوانان از استقلال پس گرفته شد مرد اول ورزش از فراماسونری تا گزینه ابراهیم رییسی تصاویری از تست های پزشکی و امضای قرارداد لیونل مسی در پاری سن ژرمن پاری سن ژرمن به هیچ وجه قصد فروش ام باپه را ندارد؛ مثلث MNM برای فتح اروپا!

منبع: طرفداری

کلیدواژه: برای مهاجرت کاری مهاجرت کاری مهاجرت کاری مهاجرت تحصیلی کشور موردنظر یک کشور دیگر یک کشور یک کشور کشور جدید کشور خود آن کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tarafdari.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «طرفداری» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۹۱۱۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در جنگ اقتصادی و فرهنگی باید به آمادگی کامل برسیم

ایسنا/فارس امام جمعه شیراز گفت: همان‌طور که ایران در عرصه نظامی سر و سامان مطلوبی پیدا کرده است، باید همین ساماندهی را در عرصه‌های اقتصادی و فرهنگی نیز شاهد باشیم.

آیت‌الله لطف‌الله دژکام امروز (۱۴ اردیبهشت ماه) در نماز جمعه شیراز با بیان اینکه در ابعاد مختلف جنگ ترکیبی و جنگ نظامی سر و سامانی پیدا کرده است، گفت: تقریباً بیش از ۴۰ سال این جنگ به ما تحمیل شده است. رهبر معظم انقلاب به‌تازگی در دیدار فرماندهان نظامی کشور فرمودند که هر روز مستمر و مرتب باید در عرصه نظامی نوآوری داشته باشید، در غیر این صورت دشمن ما را شکست می‌دهد.

وی ادامه داد: همان‌طور که در جنگ نظامی به این جایگاه رسیده‌ایم که فرماندهان ما به «وعده صادق» می‌رسند، در جنگ اقتصادی و فرهنگی نیز باید به این جایگاه برسیم. به این معنی که آنقدر آمادگی داشته باشیم و ابزار نبرد اقتصادی و فرهنگی را فراهم کنیم که دشمن وقتی به ما حمله کرد، بتوانیم به آن پاسخ دهیم.

امام جمعه شیراز به مسأله سبک زندگی اسلامی پرداخت و گفت: در مقابل آن، سبک زندگی غیراسلامی را داریم. اسلام سبک زندگی عاقلانه‌ای دارد و غیر از آن را می‌توان غیرعلمی قلمداد کرد، پس سبک زندگی عاقلانه را باید به یکدیگر یادآور شویم.

وی بیان کرد: شنیده می‌شود در مجلس ختم و فاتحه، موسیقی می‌نوازند، اما آیا هر کاری غربی‌ها کردند ما هم باید انجام دهیم؟ چه می‌شود که این رفتارها در سبک زندگی ما جاری می‌شود؟ باید سبک زندگی اسلامی را مرور کنیم. شراب‌خواری و قماربازی ضرر دارد و فرد عاقل به دنبال ضرر نمی‌رود. بنابراین زندگی اسلامی عاقلانه است و سبک زندگی غربی، عقل را کنار گذاشته است. یکی از دانشمندان گفته است که اگر نصف شراب‌فروشی‌ها تعطیل شود، به نصف بیمارستان‌ها نیاز نداریم.

وی در ادامه، به نقش مدیران کشور در برنامه‌ریزی اشاره کرد و گفت: مدیران کشور در رده‌های مختلف باید برنامه‌ریزی داشته باشند. درخواست داریم مسؤولان به قانون عمل کنند و با آنچه در فضای مجازی می‌بینیم و خارج از حد قانون است، برخورد شود.

نماینده ولی فقیه در استان فارس با بیان اینکه رسم اداره کشور اجرای عدالت در حدود الهی است، افزود: امیدوارم همه ما در چارچوب قانون شرعی و دینی اقدام کنیم و آنچه نتیجه می‌گیریم رضایت خداوند را به دنبال داشته باشد. ما انقلاب کردیم و شهدا برای رضایت خداوند شهید شدند، فراموش نکنیم که کار برای رضایت خداوند آغاز شده است و باید در راه رضای خداوند ادامه داشته باشد.

امام جمعه شیراز به فرا رسیدن سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) اشاره کرد و گفت: امشب برای همه جهان اسلام و شیعیان اهل بیت (ع) عزای بزرگی است. رئیس مذهب جعفری فرمودند، یکی از عذاب‌های الهی که ممکن است کسی به آن مبتلا شود، عذاب استدراج است. استدراج این است که یک نفر عیب همه را می‌گوید، اما از عیب خود غافل است. در روایت آمده که انسان اگر بخواهد خطاهای خود را جبران کند، دیگر وقت توجه به دیگران را ندارد.

دژکام اظهار کرد: به همان نسبت که خوب است انسان مخالف معصیت باشد، خوب نیست به‌دلیل مخالفت با معصیت، آبروریزی کند. بنابراین در شریعت ما مخالفت با معصیت نیز شرایط و روش خاصی دارد.

وی ادامه داد: رسمی به اسم مطالبه‌گری در برخی افراد ایجاد شده است که بدون حتی ذره‌ای تشکر از اقدامات صورت‌گرفته، تنها به مطالبه می‌پردازند. مطالبه‌گری خوب و لازم است، اما باید ضمن تشکر از زحمات گذشته، مطالبات مطرح شود.

او در ادامه به ۱۵ اردیبهشت، روز شیراز اشاره و بیان کرد: نامگذاری این تاریخ به نام شیراز، نخستین بار در کشور رخ داد و بعد از شیراز، شهرهای دیگر روز خود را معین کردند که این یکی از نوآوری‌های شورای شهر شیراز بود.

دژکام به اقدامات خوب مسؤولان شهر شیراز در راستای محرومیت‌زدایی اشاره کرد و گفت: تاکنون در برخی محلات شهر، اقدامات موثری صورت گرفته است و مردم آنجا قدردان بوده‌اند. امیدواریم مدیران شهری توفیق پیدا کنند که برای همه محلات شیراز خدمات را توسعه دهند، چراکه از محرومان فریاد رسی کردن، کار بسیار پسندیده و نیکویی است.

امام جمعه شیراز با بیان اینکه در عرصه خدمات شهری، محیط زیست و سلامت شهری تلاش‌های خوبی انجام شده است که گزارش اقدامات صورت‌گرفته به‌مناسبت روز شیراز منتشر خواهد شد، اضافه کرد: متروی حرم مطهر باید مورد توجه مسؤولان باشد که اقداماتی هم انجام شده است، اما تا زمان رسیدن به نتیجه مطلوب، باید مطالبه را ادامه دهیم تا شرایط عرض ادب مردم به ساحت مقدس حرمین تسهیل شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نقش مهم رسانه ملی در ترویج فرزندآوری
  • کوچ پرستاران از بخش دولتی به خصوصی
  • مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی/ مشکلات پابرجاست
  • بی‌توجهی به مشکلات معیشتی کادر درمان سلامت را به مخاطره می‌اندازد/ دولت توان افزایش حقوق پرستاران را ندارد
  • در جنگ اقتصادی و فرهنگی باید به آمادگی کامل برسیم
  • از وضعیت اورژانسی تا مهاجرت‌های اجباری
  • آغاز موج جدید مهاجرت خلبانان ایرانی
  • الگوی مهاجرت دانشمندان در جهان چیست؟ / فاصله جغرافیایی کم‌تر؛ احتمال انتقال دانش بیشتر
  • ادامه موج گسترده مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس / در عمان حقوق یک پرستار ۶ برابر ایران است
  • اروپایی‌ها چقدر برای بازنشستگی خود پس‌انداز می‌کنند؟