Web Analytics Made Easy - Statcounter

آخرین آمار‌های بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره مهاجرت نخبگان و خروج از کشور رتبه‌ها برتر کنکور سراسری حقایق جالبی را روشن می‌کند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، زیاد شنیده‌ایم از مهاجرت نخبگان و تحصیل رتبه برتر‌های کنکور‌های ما در دانشگاه‌های خارجی که اعداد و ارقام بی‌شماری را روایت می‌کنند، اما براساس اطلاعات سالنامه مهاجرتی ایران تحلیل آمار دریافتی از اداره کل گذرنامه در بازه زمانی سال ۱۳۸۰ تا مرداد ۱۳۹۹ نشان می‌دهد که ۵۶.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۶ درصد از «دارندگان مدال در المپیادی‌های دانش‌آموزی»، ۶۹.۱ درصد از «مشمولان بنیاد» و ۷۸.۳ درصد از افراد «حائز رتبه‌های یک تا هزار» آزمون سراسری در داخل کشور هستند.

 

چنددرصد المپیادی‌ها به خارج از کشور رفته‌اند؟

در میان گروه‌های مورد بررسی، به ترتیب المپیادی‌ها با ۳۷.۲ درصد، مشمولان بنیاد با ۲۵.۵ درصد و رتبه‌های یک تا هزار آزمون سراسری با ۱۵.۴ درصد بیشترین درصد افراد مقیم خارج را به خود اختصاص داده‌اند. در این میان، ۴.۴ درصد از المپیادی‌ها، ۳.۷ درصد از مشمولان تحت پوشش بنیاد و ۲.۶ درصد از رتبه‌های برتر کنکور که پیشتر از کشور خارج شده بودند، به ایران بازگشته‌اند.

 

وضعیت ماندگاری، خروج و بازگشت برگزیدگان کنکور (۱۳۸۰ تا ۱۳۹۴) و المپیادی‌ها (۱۳۸۰ تا ۱۳۹۱)

 

چند درصد رتبه برترهای کنکور به خارج رفتند؟

بیشترین آمار خروج مربوط به رتبه‌های برتر کنکور در گروه رشته تحصیلی علوم ریاضی و فنی در بازه زمانی ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۴ (از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۰ داده‌ها قابلیت اتکای بالایی دارند) با ۶۸ درصد و مربوط به برگزیدگان سال ۱۳۸۱ است. همچنین بیشترین آمار خروج در میان برگزیدگان گروه رشته تحصیلی علوم تجربی با ۳۳ درصد مربوط به برگزیدگان سال ۱۳۸۰ است.

 

در گروه رشته تحصیلی علوم انسانی بیشترین خروج مربوط به برگزیدگان سال ۱۳۸۰ در حدود ۲۴ درصد است. درگروه رشته تحصیلی هنر نیز بیشترین درصد خروج مربوط به برگزیدگان سال ۱۳۸۰ با ۵۷ درصد است.

 

به طورکلی در بازه زمانی سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۰ که داده‌های در دسترس قابلیت اتکای بالایی دارند در گروه علوم ریاضی به طور میانگین ۵۹ درصد و در گروه تحصیلی علوم تجربی حدودا ۳۰ درصد از مشمولان تحت پوشش بنیاد ملی نخبگان از کشور خارج شده‌اند. به طور مشابه در همین بازه زمانی در گروه تحصیلی علوم انسانی و هنر به ترتیب ۱۵ درصد و ۳۲ درصد از مشمولان بنیاد ملی نخبکان از کشور مهاجرت کرده‌اند.

وضعیت خروج رتبه‌های مشمول حمایت بنیاد ملی نخبگان از کشور در گروه‌های تحصیلی مختلف ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۴

 

رتبه‌های زیر ۱۰۰۰ کنکور سراسری و مهاجرت!

بیشترین خروج در میان رتبه‌های یک تا هزار در کنکور سراسری به ترتیب در گروه رشته تحصیلی علوم ریاضی و فنی مربوط به برگزیدگان کنکور در سال ۱۳۸۶ با حدود ۵۶ درصد، گروه تحصیلی علوم تجربی مربوط به برگزیدگان کنکور در سال‌های ۸۵ و ۸۶ در حدود ۱۴ درصد، گروه تحصیلی علوم انسانی و هنر مربوط به سال ۱۳۸۶ با حدود ۲۸ و ۴ درصد است.

 

بطور کلی در میان سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۱ که داده‌های دردسترس قابلیت اتکای بالایی دارند، در رتبه‌های ۱ تا ۱۰۰۰ کنکور بصورت تفکیکی درگروه تحصیلی علوم ریاضی و فنی به طور میانگین ۳۵ درصد افراد از کشور خارج شده‌اند. در بازه زمانی مشابه این رقم برای گروه‌های تحصیلی علوم تجربی، علوم انسانی و هنر به ترتیب برابر با ۷، ۱۲ و ۲۹ درصد بوده است.

 

بررسی وضعیت خروج از کشور در میان آمار تجمیعی رتبه‌های ۱ تا ۱۰۰۰ کنکور سراسری در کلیه گروه رشته‌های تحصیلی نشان می‌دهد که تقریبا ۵۹ درصد برگزیدگان یک تا هزار کنکور که از کشور خارج می‌شوند از گروه تحصیلی علوم ریاضی و فنی هستند. همچنین گروه‌های تحصیلی هنر (با ۲۰ درصد نرخ خروج)، علوم تجربی (با ۱۲ درصد نرخ خروج) در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

وضعیت خروج رتبه‌های یک تا هزار کنکور بصورت تفکیکی در گروه‌های تحصیلی مختلف در بازه زمانی ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۴

 

 

سهم گروه‌های تحصیلی مختلف از میزان خروج افراد در جامعه تجمیعی رتبه‌های زیر یک هزار کنکور سال‌های ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۴

 

خروج برگزیدگان المپیاد‌های دانش آموزی در بازه زمانی ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۱
بیشترین آمار خروج در میان جامعه المپیادی‌های رشته ریاضی مربوط به برگزیدگان سال ۱۳۸۲ و با رقم ۶۸ درصد است. بیشترین وضعیت خروج در جامعه المپیادی‌های رشته فیزیک مربوط به برگزیدگان سال ۱۳۸۴ و با رقم ۷۸ درصد بوده است.

 

در سایر رشته‌ها بیشترین نرخ خروج به ترتیب در المپیاد نجوم مربوط به برگزیدگان سال ۱۳۸۳ (۸۳ درصد)، در المپیاد کامپیوتر مربوط به برگزیدگان سال ۱۳۸۰ (۷۱ درصد)، در المپیاد شیمی مربوط به برگزیدگان سال ۱۳۸۰ (۷۱ درصد)، در المپیاد زیست‌شناسی مربوط به برگزیدگان سال ۱۳۸۴ (۶۱ درصد) و نهایتا در المپیاد ادبی مربوط به سال ۱۳۸۰ (۲۹ درصد) بوده است. همچنین مقایسه میانگین نرخ خروج برگزیدگان المپیاد‌های ریاضی، فیزیک، شیمی، کامپیوتر، نجوم و زیست‌شناسی در بازه زمانی ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۱ نشان می‌دهد که بیشترین نرخ خروج زمانی برای برگزیدگان المپیادی در کلیه گروه‌ها مربوط به سال ۱۳۸۴ با نرخ خروج ۵۹ درصد بوده است.

مقایسه درصد خروج برگزیدگان برتر المپیاد در گروه‌های تحصیلی مختلف

 

چشم‌اندازی بر وضعیت کلی ماندگاری

بطور کلی با تجمیع کلیه دارندگان رتبه‌های ۱ تا ۱۰۰۰ کنکور سراسری کلیه گروه رشته‌ها در بازه زمانی ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۴ در یک جامعه آماری تجمیعی مشاهده می‌شود که ۷۸ درصد از افراد این جامعه آماری مقیم داخل و ۲۲ درصد ساکن خارج هستند که در این میان سهم گروه تحصیلی علوم ریاضی و فنی از سایر گروه‌ها بیشتر و در حدود ۱۲ درصد است.

وضعیت کلی خروج و ماندگاری رتبه‌های یک تا هزار چهار گروه کنکور سراسری ( برگزیدگان ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۴)

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مهاجرت نخبگان بازگشت نخبگان به کشور بنیاد ملی نخبگان رتبه های برتر کنکور سالنامه مهاجرتی ایران تحصیلی علوم ریاضی و فنی گروه های تحصیلی مختلف گروه رشته تحصیلی علوم رتبه های یک تا هزار تحصیلی علوم تجربی گروه تحصیلی علوم کنکور سراسری کشور خارج المپیادی ها علوم انسانی سال ۱۳۸۰ وضعیت خروج ۱۰۰۰ کنکور بنیاد ملی نرخ خروج رتبه ها گروه ها ۴ درصد ۱ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۸۲۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مازندران رتبه های برتر المپیادهای دانش آموزی را دارد

به گزارش خبرنگار مهر، حسین کمالی پنجشنبه شب در آئین بزرگداشت روز معلم و تقدیر از فرهنگیان و رتبه‌های برتر دانش آموزان که در آمفی تئاتر هتل رامسر برگزار شد با بیان اینکه، سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری متفکر شهید فیلسوف و علامه روز معلم نام گرفت وگفت: نظام آفرینش؛ نظام آموزش و پرورشی بوده و جهان در حال رشد و رویش است.

وی با اشاره به اینکه در فرهنگ اسلامی از عالم تجلیل و تاکید می‌شود، افزود: آموزش و پرورش قوی سبب قوی شدن در همه حوزه‌ها خواهد شد و معلم جامعه و کشور را می‌سازد.

کمالی تصریح کرد: مقام معظم رهبری حامی سرسخت آموزش و پرورش است و دگرگونی و تغییر از آموزش و پرورش و مدارس شکل می‌گیرد.

وی با اظهار اینکه، دشمن از طریق فضای مجازی تلاش کرد باور دانش آموزان را به فرهنگ غربی تغییر دهد، بیان داشت: بخشی از بدنه آموزش و پرورش مغلوب دشمن شد و باید فرهنگ آموزش و پرورش بعنوان نهاد اثر گذار و مؤثر مورد تکریم قرار بگیرد.

مدیر کل آموزش و پرورش مازندران گفت: در شرایط فعلی کشور اثر گذاری معلمان بسیار زیاد است و معلم در جامعه باید مورد احترام قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه، جامعه باید معلم را در صدر ببیند تا کشور در اوج قدرت و تعالی قرار بگیرد، افزود: حال آموزش و پرورش کشور رو به بهبودی است و قانون رتبه بندی معلمان با تخصیص ۴۵ هزار میلیارد تومان محقق شد.

وی تصریح کرد: رامسر در ارزیابی‌ها جز شهرهای خوب استان مازندران است و در آموزش و پرورش مازندران با دو سال تلاش، رتبه ۲۶ را به ۶ ارتقا دادیم.

کمالی افزود: در المپیادها و جشنواره‌ها مازندران جز استان‌های اول تا پنجم است و بیشترین تخصیص اعتبار به مبلغ ۱۶۷ میلیارد تومان در کل استان توزیع شد.

کد خبر 6095438

دیگر خبرها

  • جانباختن تلخ نخبه کنکور سراسری در ویلای شخصی پدر
  • ماندگاری نیروی کار خراسان رضوی به کمتر از ۶ ماه رسید
  • توصیه‌هایی به داوطلبان کنکور برای تأیید سوابق تحصیلی
  • مازندران رتبه های برتر المپیادهای دانش آموزی را دارد
  • از پرداخت بیش از ۴ هزار وام متاهلی به دانشجویان پزشکی تا تاکید بر استفاده دانشگاه‌ها از سند دانشگاه اسلامی
  • اعطای بورس به رتبه‌های زیر ۱۰۰۰ کنکور سراسری ۱۴۰۳ برای تحصیل دردانشگاه تربت حیدریه
  • از وضعیت اورژانسی تا مهاجرت‌های اجباری
  • اعطای بسته حمایتی یک میلیارد تومانی به ۱۰۰ استاد منتخب شاگردپرور
  • برگزاری مجدد کنکور در زیرکوه
  • جشنواره طنز و رسانه برگزیدگانش را شناخت