Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-04@12:02:52 GMT

اقامت و تابعیت چه تفاوت‌هایی دارند؟

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۸۹۸۵۵

تابعیت در برخی کشورها مانند کشورهای مهاجرپذیری نظیر آمریکا یا کانادا، تابع خاک است. یعنی هرکس در خاک این کشور متولد شود تبعه آن کشور محسوب می‌شود. برای همین هم این کشورها بهشت افرادی است که می‌خواهند مهاجرت کنند و بچه‌دار شوند. اما در برخی کشورها که عموما مهاجرپذیر نیستند، مانند ایران، تابعیت پیرو سیستم خون است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناطقان: برخی به اشتباه می‌پندارند که داشتن تابعیت و دریافت اقامت یک کشور یک چیز است. یا اگر کسی موفق به دریافت اقامت شود، گرفتن تابعیت او از همان کشور قطعی و حتمی است. اما واقعیت این است که مفهوم اقامت از تابعیت جداست.
اقامت چیست؟

اقامت حق ساکن شدن در یک کشور است به این ترتیب که شما با اخذ اقامت به صورت توریستی، موقت، تحصیلی یا دائم؛ این حق را پیدا می‌کنید که برای بازه زمانی مشخص یا دائمی در کشور مقصد سکونت گزینید.

اقامت اولین مرحله مهاجرت است. شما ممکن است به عنوان توریست برای یک سفر کوتاه یا بلند مدت، اقامت توریستی بگیرید و چند صباحی را در خاک کشور دیگر سکونت گزینید. ممکن است برای گذراندن دوره درسی با اقامت تحصیلی یا برای اشتغال، ویزای تحصیلی یا کاری دریافت کنید. به این ترتیب کشور میزبان اجازه سکونت یافتن در خاکش را به شما می‌دهد.

افرادی که اقامت یک یا چند کشور را دارند، باید به صورت دوره‌ای و بعد از مدتی سالانه برای تمدید اقامت خود به اداره مهاجرت مراجعه کنند. این تمدید برای آن است که کشور مقصد از استمرار دلیلی که شما را پذیرفته، مطمئن شود. برای مثال، مطمئن شود که شما به کاری که برای انجامش آمده‌اید، همچنان اشتغال دارید یا درستان همچنان ادامه دارد.

افرادی که مقیم کشور دیگری هستند، از حقوق شهروندی محدودتری نسبت به تابعین همان کشور بهره‌مند می‌شوند. مقیمان اگرچه در ظاهر شبیه شهروندان عادی همان مملکت هستند اما حق رای ندارند، نمی‌توانند به اشتغال در مناصب دولتی دربیایند، نمی‌توانند وام بگیرند و خرید و فروش و ملیکت برای آنان محدود است. نباید بیشتر از 6 ماه خاک کشور میزبان را ترک کنند، در غیر این صورت اقامت آنان باطل می‌شود. نباید مرتکب جرمی شوند چرا که ممکن است به دیپورت شدن منجر گردد. همیشه باید کارت اقامت خود را به همراه داشته و در صورت لزوم نشان دهند.
تابعیت چیست؟

در مقابل، تابعیت یک رابطه معنوی و سیاسی میان فرد و کشور میزبان ایجاد می‌کند. فردی که تابعیت کشور دیگری را دارد، شهروند رسمی و قانونی آن کشور محسوب شده و مانند این است که از روز نخست در همان خاک به دنیا آمده است. او حق رای و استخدام در مناصب دولتی دارد، می‌تواند وام بگیرد و هر نوع معامله‌ای انجام دهد. محل سکونت او به اقامتگاه او یعنی محل انجام امورش از منظر قانون تبدیل می‌شود، محدودیتی در ورود و خروج از کشور ندارد و می‌تواند چندین سال هم غایب باشد. تابعیت زمینی محکم است که فرد می‌تواند با اطمینان بر روی او قدم بگذارد.

به همین دلیل دریافت تابعیت پروسه‌ای سخت‌تر و زمان‌برتر از اخذ اقامت است. ممکن است شما اقامت شغلی یا تحصیلی خود را تا مدت‌ها بتوانید تمدید کنید یا حتی با انجام یک سرمایه‌گذاری بزرگ‌تر، خرید ملک یا هر روش دیگری، اقامت دائم کشوری را به دست آورید اما همچنان تبعه آن کشور به حساب نیایید. نتیجه می‌گیریم که دریافت اقامت لزوما به اخذ تابعیت منجر نمی‌شود.
انواع تابعیت

تابعیت در برخی کشورها مانند کشورهای مهاجرپذیری نظیر آمریکا یا کانادا، تابع خاک است. یعنی هرکس در خاک این کشور متولد شود تبعه آن کشور محسوب می‌شود. برای همین هم این کشورها بهشت افرادی است که می‌خواهند مهاجرت کنند و بچه‌دار شوند. اما در برخی کشورها که عموما مهاجرپذیر نیستند، مانند ایران، تابعیت پیرو سیستم خون است و شما باید از پدر و مادر و در ایران از فقط پدر تابع آن کشور متولد شوید تا تابعیت دریافت کنید.

از انتقادات وارد به این سیستم به خصوص در ایران که فقط تابعیت پدر اهمیت دارد، این است که بسیاری از کودکان متولد از پدر و مادر با تابعیت‌های مختلف، از حقوق شهروندی خود در کشور یکی از والدینشان محروم می‌شوند. البته به تازگی قانونی تصویب شده که کودکان متولد از صرفا مادر ایرانی هم شناسنامه ایرانی بگیرند.

هر کشور بسته به مسائل سیاسی و دیپلماتیک خود و رابطه سیاسی که با دیگر کشورها دارد، شرایط دریافت اقامت و تابعیت مختلفی را برای مهاجرین تعیین می‌کنند. برای همین هم شما باید دو موضوع را قبل از هر نوع تصمیم‌گیری برای مهاجرت حتما بررسی کنید.

اول از همه شرایط و وضعیت خودتان به عنوان مهاجر؛ اینکه از چه طریقی می‌خواهید اقامت دریافت کنید، سلیقه و علایق شما به کدام کشور می‌خورد، کدام کشور برای شما شرایط تحصیلی یا شغلی مناسب‌تری را فراهم می‌کند و در نهایت بودجه شما با پول ملی کدام کشور همخوانی بیشتری دارد.

دومین عامل شرایط کشور یا کشورهایی است که به عنوان مقصد انتخاب نموده‌اید. کشور میزبان به چه ملیت‌هایی اقامت و تابعیت راحت‌تری می‌دهد، این کشور چقدر از شما حمایت می‌کند و روند دریافت تابعیت حدودا چه میزان به طول خواهد انجامید. ‌‌ برچسب ها: اقامت ، تابعیت ، تفاوت

منبع: ناطقان

کلیدواژه: اقامت تابعیت تفاوت برخی کشورها دریافت اقامت کشور میزبان آن کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۸۹۸۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهمیه ارز حج ۱۴۰۳؛ تفاوت ۱۰ میلیونی یورو دولتی و آزاد

فرارو- سهمیه ارز مسافران حج ۱۴۰۳ تفاوتی با پارسال ندارد و میزان یورویی که به زائران خانه خدا اختصاص پیدا می‌کند، معادل ارز تعلق‌گرفته به مسافران ترکیه و بقیه کشور‌های خارجی است. سهمیه ارز مسافران حج ۱۴۰۳ دقیقا معادل ۵۰۰ یورو دولتی یا ارز معادل آن که ریال عربستان باشد، تعیین شده است. به‌این ترتیب خرید سهمیه ارز مسافران حج به خاطر تفاوت فعلی نرخ ارز آزاد و دولتی، تقریبا ۱۰ میلیون به نفع حجاج تمام می‌شود و احتمالا مثل سال گذشته سهمیه ارز حجاج پای پرواز به دست آن‌ها می‌رسد.

سهمیه ارز مسافران حج ۱۴۰۳ چقدر است؟

سهمیه ارز مسافران حج ۱۴۰۳ مثل زائرانی که پارسال راهی عربستان شدند معادل ۵۰۰ یورو دولتی تعیین شده است که با نرخ مرکز مبادله ارز و طلا ایران فروخته می‌شود. آنطور که ایمان شمسایی به‌عنوان عاون توسعه مدیریت و منابع سازمان حج در نشست خبری اخیرش مطرح کرده، با موافقت بانک مرکزی هر یک از زائران حج ۱۴۰۳ می‌توانند مبلغ ۵۰۰ یورو به نرخی که این بانک اعلام خواهد کرد، از شعب بانکی دریافت کنند.

سهمیه ارز مسافران حج ۱۴۰۳ فقط مختص زائران بالای ۱۸ سال نیست و دقیقا مثبل سال گذشته به هر کد ملی که در مراسم حجم امسال شرکت داشته باشد، سهمیه ارز حج تعلق می‌گیرد.

سهمیه ارز مسافران حج بیشتر از بقیه است؟

سهمیه ارز مسافران حج ۱۴۰۳ با سهمیه ارز مسافرتی متقاضیانی که ترکیه، ارمنستان و ... را برای مسافرت انتخاب می‌کنند، فرقی ندارد.

سهمیه ارز مسافرتی که همزمان با اولین روز‌های سال جدید مورد انتقاد برخی از کارشناسان بازار قرار گرفت، با اتمام تعطیلات نوروزی، از هزار به ۵۰۰ یورو تقلیل پیدا کرد. حالا حجاجی که امسال به خانه خدا مشرف می‌شوند، از سهمیه یکسانی با بقیه مسافران کشور‌های خارجی برخوردار خواهند بود. با این تفاوت که طبق اعلام معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان حج، سهمیه ارز مسافران حج در سهمیه سالانه افرادی که به خارج از کشور سفر می‌کنند، محاسبه نمی‌شود و اصطلاحا سهمیه ارز دولتی این افراد محفوظ باقی می‌ماند.

سهمیه ارز حج جزو سهمیه سالانه مسافران محسوب نمی‌شود و بدون محدودیت سنی به هر زائری که راهی خانه خدا می‌شود تعلق می‌گیرد

یورو دولتی چقدر به‌نفع حجاج است؟

سهمیه ارز مسافران حج سال گذشته با نرخ بازار متشکل ارزی محاسبه می‌شد و حالا با کنار گذاشتن این بازار، نرخ مرکز مبادله ارز و طلا ایران ملاک قرار می‌گیرد.

سهمیه ارز مسافران حج همانطور که از اسمش پیداست، از محل یورو دولتی اختصاص پیدا می‌کند و طبیعتا نسبت به خرید یورو از بازار آزاد هزینه کمتری برای حجاج خواهد داشت.

قیمت یورو دولتی که هر روز از سوی مرکز مبادله ارز و طلا ایران آپدیت می‌شود، امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت به حدود ۴۷ هزار و ۳۴۵ تومان رسید. آنطرف در بازار آزاد ارز قیمت یورو از سوی فروشنده‌ها حول‌وحوش ۶۶ هزار تومان اعلام می‌شد. به‌این ترتیب قیمت یورو دولتی چیزی حدود ۱۰ میلیون تومان به‌نفع حجاج خواهد بود؟ چطوری؟

خرید سهمیه ارز مسافرتی با احتساب سقف ۵۰۰ یورویی، چیزی نزدیک ۲۳ میلیون و ۶۷۲ هزار تمام می‌شود در حالی که خرید همین میزان یورو از بازار آزاد و ارقام مورد علاقه دلال‌ها دقیقا ۳۳ میلیون تومان آب می‌خورد.

قیمت یورو آزاد همزمان با تعیین‌تکلیف سهمیه ارز مسافران حج ۱۴۰۳، کمی بیش از در مرز ۶۶ هزار تومان قرار داشت و و ضرب این عدد در ۵۰۰، ما را با رقمی نزدیک ۳۳ میلیون روبرو می‌کند.

سهمیه ارز مسافران حج کجا تحویل داده می‌شود؟

شرایط دریافت سهمیه ارز مسافران حج ۱۴۰۳ به شکل رسمی مشخص نشده و آنطور که معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان حج در نشست خبری مطرح کرده، سهمیه ارز مسافران حج ۱۴۰۳ از شعب بانک‌های کشور پرداخت می‌شود.

سهمیه ارز مسافران حج با این حال به خاطر سخت‌گیری‌های بانک مرکزی، سال گذشته پای پرواز و بعد طی کردن همه مراحل اداری و مرسوم، به زائران خانه خدا تحویل داده شد و بعید نیست همین روند در سال جدید ادامه داشته باشد.

سهمیه ارز حج ۱۴۰۳ البته درحالی معادل ۵۰۰ یورو دولتی تعیین شده که با درخواست حاجی‌ها امکان عرضه ارز معادل یعنی ریال عربستان هم پیش‌بینی شده است.

دیگر خبرها

  • کدام کشورها در سال ۲۰۲۴ بیشترین تعداد میلیاردرهای جهان را دارند؟ (+ اینفوگرافی)
  • کدام کشورها بیشترین تعداد میلیاردرهای جهان را دارند؟ + اینفوگرافیک
  • ارائه خدمات به بیش از ۱۶۰۰ سرمایه‌گذار و فعال اقتصادی
  • رزرو هتل تفلیس ارزان یا لوکس؟
  • تفاوت عجیب قیمت خودرو در ایران و امارات
  • اقامت حدود چهار هزار تبعه خارجی مجاز در استان کرمانشاه
  • سهمیه ارز حج ۱۴۰۳؛ تفاوت ۱۰ میلیونی یورو دولتی و آزاد
  • مردم این کشورها کُشته مُرده بستنی ایرانی هستند
  • در کشور کفر خوانندگان و رقاصان هم بیدار شدند اما برخی اساتید کشورمان بی‌تفاوت بودند
  • فریادهای خانواده‌های اسرای اسرائیلی مقابل مقر اقامت بلینکن